Auditul/Certificatul Energetic al unei cladiri

Auditul energetic al unei cladiri reprezinta o serie de activitati prin care se evalueaza vizual cladirea, se evalueaza planul geometric a cladirii, elementele componente ale cladirii, se evidentiaza starea de fapt prin calculul necesarului de energie pentru incalzire, apa calda de consum, iluminat, climatizare, ventilatie. In urma acestei evaluari se elibereaza Certificatul de performanta energetica a cladirii.

Auditul energetic presupune pe langa evidentierea situatiei de fapt actuale energetice a cladirii si propunerea unor masuri de eficientizare energetica. Masurile propuse vor fi justificate sub aspectul economiilor de energie rezultante in urma implementarii lor, perioadei de recuperare a investitiei, valorii actualizate nete.

Diferenta intre Certificatul energetic / Auditul energetic consta in faptul ca Certificatul energetic presupune evaluarea energetica a cladirii existente, iar Auditul energetic pe langa evaluarea energetica a situatiei existente mai vine si cu propunerea unor masuri de eficientizare energetica si justificarea acestor masuri sub aspect tehnico-economic.

Prin Auditul energetic necesar la renovarea cladirilor se urmareste indeplinirea conditiilor urmatoare:

-consum de energie primara specifica sa fie mai mic decat valoarea maxima admisa pentru tipul specific de cladire auditata

-emisiile de CO2 sa fie mai mic decat valoarea maxima admisa pentru tipul specific de cladire auditata

-productia de energie din surse regenerabile sa fie mai mare decat 10% pentru cladirile non-NZEB , respectiv 30% pentru cladirile tip NZEB

Add a Comment

Your email address will not be published.

All Categories

Get Consultations

SPECIAL ADVISORS
Quis autem vel eum iure repreh ende